Meghívó a 9. Piarista Szalon rendezvényére | Magyar Piarista Diákszövetség

Meghívó a 9. Piarista Szalon rendezvényére

 

2018. december 13-án, 17.30 órakor

Helyszín: a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Díszterme

(Piarista köz 1. 2. emelet)

 

ANTALL JÓZSEF POLITIKAI ÖRÖKSÉGE A 21. SZÁZADBAN

TISZTELGÉS A NÉHAI MINISZTERELNÖK EMLÉKE ELŐTT – 3. (befejező) rész

 

A nagysikerű áprilisi és júniusi találkozásaink után a harmadik rész („Az 1315 nap néhány perce” – Antall József portréfilm) vetítésével folytatjuk és zárjuk le Dér András „Az ismeretlen Antall József” c. filmsorozatára épülő összejövetelünket a néhai miniszterelnök emberi és politikusi alakjának felidézésére, erkölcsi és politikai örökségének számbavételére. Különös és megható egybeesést jelent, hogy rendezvényünk mindössze egy nappal követi Antall József 25. halálévfordulóját. Ezen az estén életének utolsó, tragédiába torkolló szakaszával foglalkozunk: miniszterelnöki működésének belső motivációit és külső kényszerfeltételeit kutatva kívánjuk Őt ismét emberközelbe hozni.

 

A vetítés után meghívott vendégeink Kónya Imre, a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőcsoportjának első vezetője, valamint Prőhle Gergely, hazánk volt berlini és berni nagykövete lesznek, akikkel Török Bernát és Várgedő Tamás beszélgetnek.

 

Az estet agapéval zárjuk az Aulában.

 

Regisztrációt kérünk és várunk a szokásos piaristaszalon@mpdsz.piarista.hu email-címen, illetve Várgedő Tamásnál a 70 391 4359 telefonszámon.

Jelentkezéseket csak a terem befogadóképességének határáig (max. 120 fő) tudunk elfogadni. Ezért kérjük, hogy idejében és csak azok jelentkezzenek, akik valóban el is jönnek, illetve az esetlegesen közbejövő akadályoztatást jelezni szíveskedjenek.

 

Szeretettel:

a Piarista Szalon szervező Kollégiuma