Visszaemlékezések a piarista iskoláról, tanárokról | Magyar Piarista Diákszövetség

Visszaemlékezések a piarista iskoláról, tanárokról

Piarista Atyák

Kedves Öregdiáktársaim!

Hosszú hónapokkal ezelőtt közzétettünk egy felhívást, amiben arra kértünk Titeket, hogy küldjetek visszaemlékezéseket a piarista iskoláról, tanáraitokról. Sokan válaszoltatok, és sokszor kérdeztétek udvarias sürgetéssel, hogy mi a sorsa a beküldött írásoknak. Mivel sok és terjedelmes cikket kaptunk, az Elnökség önerőből nem tudta feldolgozni valamennyit. Várgedő Tamás, választmányi elnökünk lajstromba vette őket, figyelve arra is, hogy kikről esik szó egy-egy műben, köszönjük a munkáját. A szövegeket lektoráltatuk egy külső szakértővel. Különleges köszönet illeti Ruppert József Sch.P. tanár urat, mert átolvasta valamennyit, és hasznos tanácsokkal látott el minket.

Örömmel tudatom, hogy elkezdjük publikálni a visszaemlékezéseket a honlapunkon (www.mpdsz.hu/visszaemlékezések) és a Hírlevelünkben.

Balázs Sándor alelnökünk hétről-hétre publikálhatóvá tesz egye-egyet és feltölti a honlapunkra. Mikecz Tamás pedig a Hírlevélbe emel be folytatásokban néhányat, figyelve a Hírlevelünk terjedelmi korlátaira.

Kérem tehát még a türelmeteket, amíg sorra kerülnek egymás után, de mostantól többet és többet olvashattok majd ezekből a színes, hálát sugárzó és néha izgalmas szempontokat felvető szövegekből.

2019. január. 30.

Öregdiák barátsággal:

 

Strommer Pál

elnök