Koronavirus - segitsunk egymasnak | Magyar Piarista Diákszövetség

Koronavirus - segitsunk egymasnak

Kedves Öregdiáktársaink!

A mostani különleges helyzetre való tekintettel szólítunk meg benneteket. Bizonyára legtöbben már tudjátok, hogy COVID-19 vírus főleg az idősebb korosztály számára jelent veszélyt, azonban ez nem jelenti azt, hogy mi magunk ne adhatnánk tovább a fertőzést és a fiatalok számára kockázatmentes lenne.

A legfontosabb, hogy ne essünk pánikba, hanem tegyük meg a szükséges óvintézkedéseket. Amennyire lehet, csökkentsük le más személyekkel az érintkezésünket, mondjuk le a személyes találkozókat és az idősek számára a legfontosabb: maradjunk otthon! A kórokozó terjedésének másik gátlója, a nagyon alapos kézmosás, ha mégis szükséges kimozdulnunk, akkor feltétlenül törekedjünk a higiénés szabályok betartása. A szükséges intézkedésekről kérjünk hiteles forrásból tájékozódjatok. A legfontosabb, hogy figyeljünk egymásra és segítsünk egymáson!

Rengeteg idősebb öregdiáktársunk, piarista szülőnk van. Arra kérnénk mindenkit, hogy aki segítségre szorul, legyen szó bevásárlásról, a gyógyszerek kiváltásáról vagy bármi ehhez hasonló dologról, vagy aki ismer ilyen idősebb öregdiáktársat és tudja, hogy elkelne neki a segítség, de maga úgysem fog szólni, azokat arra kérjük, jelezzék nekünk a lenti elérhetőségeinken. Idősebb tagtársainkat arra kérjük, bátran hívjatok minket, írjatok emailt nekünk. Tudjuk, hogy a jó piarista diák egyedül is boldogul, hiszen a föld hátán is megél. Most viszont ti idősek azzal tudtok segíteni, ha jelzitek nekünk, miben lehetünk a segítségetekre.

Amennyiben fiatalabb tagtársunk vagy és szívesen részt vállalnál ebben a nemes feladatban. Néhány idősebb öregdiáktársunknak bevásárolnál, kiváltanád a gyógyszerét és segítenél abban, hogy otthon tudjon maradni, akkor kérlek, jelentkezz, a lenti elérhetőségeinken. Szükség van rád! Aki segítőnek jelentkezik feltétlenül olvassa el a lap alján, csatolmányban található útmutatót.

Mi, a Magyar Piarista Diákszövetség vezetősége úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy munkacsoportot, hogy ezt a nemes feladatot koordináljuk. Lehetőségeinkhez mérten felmérjük az igényeket, hogy a lehető leghatékonyabb módon tudjunk segíteni egymáson. Ezért bátran keressetek minket. Merítsünk erőt a Ruppert József atya által küldött ima soraiból:

Alázattal kérünk, segítsd a tudomány embereit, hogy mielőbb megtalálják a
mostani járvány ellenszerét! Adj a társadalmak vezetőinek éleslátást, hogy
megfelelő intézkedésekkel gátat szabjanak a fertőzés terjedésének, segítsék a
betegség megelőzését, leküzdését és a hatékony eszközök eljutását a
rászorulókhoz. Adj irgalmat és örök nyugodalmat a betegségben elhunytaknak, adj
a betegeknek gyógyulást, az orvosoknak és az egészségügy munkatársainak erőt és
áldást bátor helytállásukhoz. Erősítsd bennünk a hitet, a bizalmat és a segítő
szeretetet, hogy megadhassunk minden lelki és testi segítséget beteg
embertársainknak és a gyászoló vagy aggódó hozzátartozóknak. Add, hogy felelős
viselkedésünkkel mi is hozzájáruljunk a betegség terjedésének elkerüléséhez.

Mi, a piarista család tagjai fogjunk össze, segítsük és támogassuk egymást a bajban.

A Magyar Piarista Diákszövetség elnöksége

Email:
Telefon:
Strommer Szilvia +36 30 560 4667
Várgedő Tamás +36 70 3914359 vagy +36 1 3562 823
Balázs Sándor +36 30 283 1923

CsatolmányMéret
PDF ikon mpdsz_covid-19_megelozes_utmutato.pdf750.21 KB